De Wereld volgens Hein de Kort 2
CARTOONS EN GAGS
De Wereld volgens Hein de Kort 2
KLIK
voor andere strips van
Hein de Kort
DE WERELD VOLGENS HEIN DE KORT 2
Hein de Kort
Sherpa | 160 p. | € 17,50 (SC)
Gelukkig is er nog Donald Trump
Ten huize de Kort is er momenteel een nieuw gezinslid: Eddie, een mannelijke teckel, die schoenen vreet en de zetel kapot krabt. Oh pardon, "de luie stoel verhakkelt". Want we zitten weer boven de Moerdijk. Kleine verschillen in de taal, soms enorme verschillen in de actualiteit. En bij een actualiteitsoverzicht durft daar al eens het schoentje te knellen. Af en toe moesten we bij een grap even verder denken om de situatie voor ogen te halen. "Oh, ja, er waren grote boerenprotesten in Nederland", bijvoorbeeld.

Gelukkig zijn er nog Eddie de teckel, Donald Trump en Covid-19! Want goeie grappen zijn en blijven goeie grappen. En daar bewijst Hein de Kort steeds weer opnieuw zijn kunnen. In zijn gewild anarchistische kliederstijl zet hij in een paar pennentrekken de schlemielen en eikels van de wereld te kijk. En dan bulderen wij van het lachen. In een interview voor Het Parool vat hij het zelf prachtig samen: "Een grap die je in drie seconden bedacht hebt, die moet ook in drie seconden getekend zijn."

Laat ons er wel de bedenking bij maken dat we weinig mensen kennen die op drie seconden zo trefzeker de hele mensheid te kakken zetten. Een spervuur aan grappen. En terwijl sommige van die grappen door het gebrek aan contextkennis ons los over het hoofd gaan, zijn andere wél keiharde voltreffers!
WIM DE TROYER --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: