Tango 4
COMPLEET VERHAAL
Tango 4
KLIK
voor andere strips van
Philippe Xavier


KLIK

voor andere strips van
Matz
TANGO 4
Quitte of Dubbel in Quito

Philippe Xavier + Matz / Philippe Xavier
Le Lombard | 56 p. | € 8,50 (SC) • € 16,95 (HC)
Lekkere B-strip
Toen we de titel van dit album lazen, moest we terugdenken aan het Bruno Brazil-album Quitte of Dubbel voor Alak 6. Zo impactvol als die keer zal het nu zeker niet worden voor John Tango en zijn Argentijnse vriend en voormalig politieagent Mario. Nadat ze de grens tussen Colombia en Ecuador zijn gepasseerd, komen ze al snel in aanraking met mannen met minder fijne bedoelingen. Eenmaal aangekomen in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito duiken er al snel mensen uit Tango's verleden op. Geheim agent Tom Reyes is er een van, net zoals de narcodame Carmen. Ieder heeft zijn eigen reden om Tango terug te vinden.
Terwijl ze op de vlucht slaan voor rondvliegende kogels duiken ze onder bij een garagehouder wiens dochter andere bijkomende problemen heeft. Nadat Tango deze op zijn manier heeft opgelost, gaat de grote achtervolging verder.

Tango blijft een interessant personage voor de komende albums, maar de toegevoegde waarde van Mario ontgaat ons steeds meer. Als het auteursduo Philippe Xavier en Matz een goede sidekick nodig hebben, zijn er sterke combinaties in de stripgeschiedenis. Denk aan Xlll en Jones, Storm en Roodhaar of Lanfeust en Hebus.

Het verhaal leest als een lekkere B-strip met veel actie en geen lastig verhaal. Het zou ideaal zijn voor een politieserie op Netflix. De albums zijn losse avonturen waar wel een rode draad in is verwerkt.

Ergens doet Tango ons denken aan een moderne versie van de voormalige Interpolagent Bernard Prince. Beiden hielden van exotische locaties, Tango is qua personage minder oppervlakkig, maar Barney Jordan wint het op alle punten van Mario.
DAI HEINEN --- februari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: