Tango 3
COMPLEET VERHAAL
Tango 3
KLIK
voor andere strips van
Philippe Xavier


KLIK

voor andere strips van
Matz
TANGO 3
In de Schaduw van Panama

Philippe Xavier + Matz / Philippe Xavier
Le Lombard | 56 p. | € 7,95 (SC) • € 15,95 (HC)
Minste van de drie
Terwijl ze genieten van de lokale, culinaire specialiteiten komen Tango en zijn Argentijnse vriend Mario in contact met de Fransman Charles Muller. Hij is een ogenschijnlijk joviale man, maar al gauw blijkt ook hij een verleden te hebben. Hij maakt gebruik van hun diensten en zo varen ze naar de hoofdstad van Panama. Daar aangekomen wordt Muller ingehaald door zijn verleden, wat minder vredelievend is dan gedacht. Hij is niet de enige met spoken uit zijn verleden. We krijgen eveneens meer te weten over Tango's verleden en hoe hij in contact is gekomen met de Amerikaanse opsporingsdienst DEA.

Hoewel er genoeg gebeurt, vinden we deze Tango de minste van de inmiddels drie verschenen delen. Het verhaal is minder spannend en nergens blijft het echt beklijven. Tekenaar Philippe Xavier heeft met het vervolg van The Xlll Mystery aangetoond zeer goed te kunnen tekenen, maar nu heeft het toch wat weg van haastwerk. Zijn reputatie als sneltekenaar wordt bevestigd, maar de kwaliteit leidt er wel onder. Vooral op het einde komt het gebruik van Photoshop aan de orde. Hopelijk gaat hij hier niet mee verder.

Tango heeft alles in zich om de Bernard Prince van de eenentwintigste eeuw te worden, maar dan moeten de makers wel terug naar de stijl van het eerste deel.
DAI HEINEN --- oktober 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: