Rani 8
LAATSTE DEEL
Rani 8
KLIK
voor andere strips van
Francis Vallès


KLIK
voor andere strips van
Alcante

KLIK

voor andere strips van
Jean Van Hamme
RANI 8
Markiezin

Francis Vallès + Alcante naar de tv-reeks van Jean Van Hamme
Le Lombard | 56 p. | € 8,50 (SC)
Aan alles komt een einde
De levensgeschiedenis van Jolanne de Valcourt leest als een roman. India rond het jaar 1750, de strijd tussen Engelse en Franse soldaten, een verliefde maharadja, spoken uit het verleden en een onbereikbare liefde. Allean al deze onderwerpen zorgen ervoor dat wij de reeks Rani zeer hoog hebben zitten en het al jarenlang een reeks is die wij met veel plezier volgen. Helaas komen aan alle mooie dingen een einde en dat geldt ook voor de avonturen van onze Rani.

Het vorige deel eindigde met een cliffhanger en gelukkig zorgt scenarist Alcante er samen met supervisor Jean Van Hamme voor dat het verhaal in eenzelfde tempo verder blijft gaan. Rani is in ongenade gevallen bij de maharadja, maar wanneer diens enige zoon wordt ontvoerd door haar gevluchte, valse halfbroer Philippe biedt dit haar de kans op eerherstel en het vereffenen van een langlopende familievete. Op de achtergrond leiden de oplopende spanningen tussen Frankrijk en Engeland tot een beslissende veldslag. De maharadja wordt gedwongen om partij te kiezen en Rani kan alleen afwachten wat de toekomst voor haar in petto heeft. Enkele van de bladzijden die dan volgen, vinden we niet bepaald de meest sterke van alle acht verschenen albums maar het einde laat de reeks haar plek in de bovenste regionen van onze stripverzameling behouden.

Met het verschijnen van dit achtste en tevens laatste deel nemen we afscheid van een heldin die veel tegenslagen in het leven heeft gehad, maar er altijd sterker uit kwam. We zijn benieuwd naar het volgende project van tekenaar Francis Vallès. Als dat weer een samenwerking betreft met inkleurder Christian Favrelle, dan kopen we deze uitgave meteen. Zowel de tekeningen alsmede de inkleuring passen perfect bij de sfeer van de hele reeks. Hopelijk lukt hen dit ook bij een nieuwe samenwerking. De inkleuring is vaak onderbelicht, maar dit keer willen we een terecht compliment geven.
DAI HEINEN --- september 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: