De Prins van de Nacht 9
LAATSTE DEEL VAN DE CYCLUS
De Prins van de Nacht 9
KLIK
voor andere strips van
Thimothée Montaigne


KLIK
voor andere strips van
Yves Swolfs
DE PRINS VAN DE NACHT 9
Arkanea

Thimothée Montaigne + Yves Swolfs
Glénat | 56 p. | € 16,95 (HC)
Tamelijk traditioneel
Dat Yves Swolfs geweldig kan tekenen, was al bekend, maar ook als scenarist levert hij degelijk werk af. Dat heeft hij vaak genoeg bewezen met zijn reeksen Legende, Durango, Lonesome en nu weer met De Prins van de Nacht.

Het Kiev-tweeluik had een wat lange aanloop nodig, maar nu houdt Swolfs de vaart er goed in. Kergan heeft zich ontfermd over de jonge Anna terwijl zijn verwekster Arkanea symptomen van jaloezie vertoont. Vampieren hebben ook hun zwakke plekken en de monnik in dienst van koning Vladimir slaagt er zowaar in daar gebruik van te maken en Arkanea gevangen te nemen. Vanaf dat moment is Kergan gedwongen om hulp te zoeken om zo het folteren met onder andere wijwater en een houten staak te stoppen.

Swolfs serveert een tamelijk traditioneel actieverhaal dat lekker wegleest. Behalve Kergan zijn de andere personages erg oppervlakkig en de monnik speelt zijn rol van demonenjager met verve.

Tekenaar van dienst is ook nu weer Timothée Montaigne. Als je niet bekend zou zijn met het werk van Swolfs dan zijn de tekeningen van een acceptabel niveau. Maar omdat Swolfs de lat zelf zo hoog heeft gelegd, torsen zijn opvolgers een zware last met zich mee.

Voorlopig komt met dit deel een einde aan de reeks. Swolfs heeft nog plannen voor een deel dat zich in de toekomst afspeelt, maar zijn western Lonesome krijgt momenteel voorrang.
DAI HEINEN --- februari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: