De Prins van de Nacht 8
VOORLAATSTE DEEL
De Prins van de Nacht 8
KLIK
voor andere strips van
Thimothée Montaigne


KLIK
voor andere strips van
Yves Swolfs
DE PRINS VAN DE NACHT 8
Anna

Thimothée Montaigne + Yves Swolfs
Glénat | 52 p. | € 15,95 (HC)
Niet hetzelfde niveau
Durango, Legende, Lonesome en De Prins van de Nacht, allemaal series die Yves Swolfs schrijft, maar ook heeft getekend. En wat kan deze geweldenaar toch tekenen en wat vinden we het daarom extra jammer dat hij het nieuwste album van De Prins van de Nacht niet zelf heeft getekend. Zijn vervanger heet Thimotée Montaigne, hier vooral bekend van de series Het Vijfde Evangelie en Het Derde Testament - Julius. Aan hem de eer om de visuele erfenis van Swolfs op zich te nemen.

Die erfenis begint in het jaar 1013 wanneer vampier Kergan en zijn verwekster Arkanea zich in de omgeving van Kiev ophouden. Over de oorsprong van hun al achthonderd jaar oude band verwijzen we je naar het vorige deel. Terwijl ze op zoek zijn naar vers bloed en zich overdag onder de grond schuilhouden in het koninkrijk van Vladimir heeft deze koning een appel te schillen met zijn neef Sviatopolk.

Als dit album het begin van een nieuwe serie was, dan waren we best tevreden over het resultaat. Maar als je eerst deel 7 leest en dan deze nieuwste De Prins van de Nacht dan vinden we het toch net allemaal een stuk minder. Montaigne doet zijn best, maar zijn tekeningen zijn gewoon niet van het niveau van Swolfs. Over Swolfs zelf gesproken: zijn scenario komt nogal moeizaam op gang, er worden de nodige personages snel opgevoerd en pas aan het einde krijgen we een beeld wie het precies zijn. Het vervolgdeel zal meer duidelijkheid geven, maar de toegevoegde waarde van dit album is ons nog niet geheel duidelijk.

Ben je net als wij een liefhebber van Swolfs en koop je eigenlijk alles van zijn reeksen, dan zal je bovenstaande mening wellicht met ons delen. Wil je een straffe vampiersreeks ontdekken, begin da, eerst met De Prins van de Nacht deel 7, daarna dit deel en lees dan pas deel 1 tot 6.

Over zijn andere reeksen kunnen we kort zijn: Iko tekent Durango, Legende is afgelopen en we wachten nu op Lonesome deel 2. Daarin kunnen we weer ouderwets genieten van Swolfs' tekeningen.
DAI HEINEN --- maart 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: