Nicolas Le Floch 2
COMPLEET VERHAAL
Nicolas Le Floch 2
KLIK
voor andere strips van
Chaiko


KLIK
voor andere strips van
Dobbs

KLIK

voor andere strips van
Jean-François Parot
DE ONDERZOEKEN VAN NICOLAS LE FLOCH 2
De Man met zijn Buik Vol Lood

Chaiko + Dobbs naar de roman van Jean-François Parot
Dark Dragon Books | 64 p. | € 19,95 (HC)
What you see is what you get
Eerst was er het mysterie van het lijk in de sneew en nu krijgt Nicolas Le Floch te maken met een man die zijn buik vol lood heeft. De jonge politiecommissaris heeft zijn handen vol. Het vertrouwen van de machtige en alomtegenwoordige Madame de Pompadour bekom en behoudt je immers niet zomaar. Zowel de slachtoffers als de verdachten die Le Flochs pad kruisen, zijn niet zelden hooggeplaatst en machtig. De commissaris moet erg creatief zijn om in alle vrijheid zijn onderzoeken te kunnen voeren.

Deze stripadaptatie is al het derde leven van Nicolas Le Floch, na de originele romanreeks en de gelijknamige tv-serie. De titels van de twee verschenen albums verraden het al, dit zijn whodunits in een historisch kader. Moordmysteries bovendien met een enorme directheid, what you see is what you get, geen nevenplots die de aandacht afleiden, rechttoe rechtaan naar het einddoel. Daar kan je voor of tegen zijn, maar volgens ons werkt het, al levert het eerder snel vertier op dan beklijvende dialogen. Alleszins heeft Olivier Dobremel, alias Dobbs (Het Beest in de Mens, ook verantwoordelijk voor de H.G. Wells-verstrippingen bij Glénat) het romanscenario van de in 2018 overleden schrijver Jean-François Parot prima herwerkt. De juiste elementen blijven behouden en maken De Man met zijn Buik Vol Lood een aangename, doch pretentieloze leeservaring.

Ook tekenaar Chaiko lijkt dezelfde benadering na te streven als zijn scenarist. Hij is even recht door zee en houdt niet van poespas. Geen onnodige versieringen en bitter weinig detaillering, het is daarentegen de inkleuring die sfeer in het verhaal injecteert.

Wie een wel erg hapklaar moordmysterie wil, zonder enige omweg, is bij Nicolas Le Floch aan het juiste adres. Het historisch sausje krijg je er gratis bij.
DIEDERIK VAN DE VELDE --- februari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: