Nicolas Le Floch 1
COMPLEET VERHAAL
Nicolas Le Floch 1
KLIK
voor andere strips van
Chaiko


KLIK
voor andere strips van
Dobbs
DE ONDERZOEKEN VAN NICOLAS LE FLOCH 1
Het Mysterie van het Lijk in de Sneeuw

Chaiko + Dobbs naar de roman van Jean-François Parot
Dark Dragon Books | 64 p. | € 19,95 (HC)
Tot op het bot
Met een glimlach kom je overal, zelfs op plaatsen waar je liever niet komt. Plaatsen zoals de stinkende kerkers van Le Châtelet. Maar Nicolas Le Floch kan nu eenmaal niet anders. Hij is door het hoofd van de Parijse politie verzocht om een discreet intern onderzoek te voeren binnen de rangen van het politieapparaat. Nicolas Le Floch heeft bruikbare contacten, aparte methodes en een behoorlijke portie durf. Die zal hij nodig hebben, want hij maakt honden wakker die nooit helemaal sliepen.

Eerst romanpersonage, daarna held op het kleine scherm en nu de dragende figuur in zijn eigen stripreeks. Nicolas Le Floch, de door Jean-François Parot bedachte achttiende-eeuwse Bretoen, heeft al een heel parcours afgelegd. Parot, diplomaat-romanschrijver schiep een historische context die voldoende geloofwaardig aanvoelt. Olivier Dobremel, alias Dobbs (Het Beest in de Mens, De Oorlog der Werelden) neemt dat gevoelen prima over in de strip. Ja, misschien lost Le Floch een ingewikkeld onderzoek wel wat te gemakkelijk op, maar daar heb je nu eenmaal het oorspronkelijke verhaal te volgen.

Chaiko, die voor Dark Dragon Books ook al de verstripping van Moord in de Oriënt-Expres en de nieuwe reeks Shayne tekende en verder nog Kroniek der Onsterfelijken op zijn actief heeft, tekent een degelijk kostuumdrama zonder franjes waarin de grijs-grauwe inkleuring absoluut juist zit.
DIEDERIK VAN DE VELDE --- april 2019