De Muziekdoos 3
COMPLEET VERHAAL
De Muziekdoos 3
KLIK
voor andere strips van
Gijé


KLIK
voor andere strips van
Carbone
DE MUZIEKDOOS 3
Hoe het Ooit Begon

Gijé + Carbone
Dupuis | 56 p. | € 7,50 (SC)
Mooie introductie in fantasywereld
De reeks De Muziekdoos van tekenaar (en inkleurder!) Jérôme Gillet (Gijé) en scenarist Bénédicte Carboneill (Carbone) is een schot in de roos. En hoewel het waarschijnlijk niet zo bedoeld is, beschouwen we deze strips ook als een perfecte voorleesreeks om samen met je jongere kinderen te lezen. Een mooiere introductie in de fantasywereld kunnen we ons moeilijk voorstellen.

Pandoria, Hexowereld, Hartenschouwers, Remedicus, droomzand, Merlijner, Taxopus, Pandemonia en Hoornlingen. Geef toe, een mooie verzameling state-of-the-art fantasynamen die je verbeelding prikkelen. En het blijft niet bij woorden. Elk album is een lust voor het oog. Manga-actief getekende kleurenpracht.

We raden wel ten stelligste aan om zeker deel 1 (Welkom in Pandoria) en bij voorkeur ook deel 2 (Het Geheim van Cyprien) gelezen te hebben om ten volle van deel 3 te kunnen genieten. In het eerste album leren we immers de achtjarige Nola kennen en haar vader die alles doet om haar het overlijden van haar mama Annah te laten vergeten. Zo schenkt hij haar muziekdoos die de poort naar Pandoria blijkt te zijn en waar ze Igor en Andrea leert kennen, wiens moeder Matilda een goede vriendin van haar moeder was. Album 2 heeft Anton en zijn zoon Cyprien als hoofdpersonages. Anton, een kleurrijke weirdo, beschikt over een schitterende kruidentuin met hyperoriginele kruiden(namen) die raadselachtig verdwijnen en een bedreiging voor koning Hectoriaan I blijken te zijn. In deel 3 krijgen we dan het ongewenste bezoek van Pandorianen in de Hexowereld, waarbij de personages uit de vorige delen de krachten bundelen om het gevaar af te wenden. Dankzij de magische krachten van hartenschouwer Matilda komt alles in orde. Ook komen we meer te weten over de rol van Nola's moeder in Pandoria en de strijd tussen Pandorianen en Seleniërs.

Het moge duidelijk zijn dat het duo Gijé-Carbone nog niet uitverteld is. En dat is goed nieuws. Tip van de maand: niet twijfelen, gewoon aanschaffen.
JOHAN DECLOEDT --- januari 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: