Het Kerkhof der Onschuldigen 3
LAATSTE DEEL
Het Kerkhof der Onschuldigen 3
KLIK
voor andere strips van
Xavier Fourquemin


KLIK
voor andere strips van
Philippe Charlot
HET KERKHOF DER ONSCHULDIGEN 3
Het Grote Mysterie van Gene Zijde

Xavier Fourquemin + Philippe Charlot
Saga Uitgaven (Collectie Bamboe) | 56 p. | € 19,95 (HC)
Er is leven, er is leven na de dood...*
Oriane zit nog steeds halvelings opgesloten in haar kluizenaarscel en van heide en verre komen ze naar haar toe om genezen te worden van allerlei kwaaltjes. Door de mysterieuze steen van haar vader slaagt ze er zelfs in om de doden weer tot leven te wekken, al is daar niet iedereen even gelukkig mee. Vooral de tot priester gepromoveerde vicaris maakt graag gebruik van zijn pasverworven macht om Oriane stokken in de wielen te steken. Gelukkig zijn er nog Jonas en de eigenzinnige naamloze ijzervreter om haar met raad en daad bij te staan.

Philippe Charlot gaat verder op het elan van het eerste tweeluik en slaagt erin om een historisch drama, een Franse praatbarak en een platte deurenkomedie om te smeden tot een doorwrocht scenario.

Xavier Fourquemin ligt hier al lang in een bovenste schuif en weet ook nu weer te overtuigen met zijn herkenbare tekeningen die het midden houden tussen realistisch en karikaturaal.

Aan de ene kant vinden we het knap dat een auteur een verhaal afrondt in drie delen, maar aan de andere kant hadden we deze keer best nog wel wat meer avonturen willen lezen rond deze personages. Gelukkig verblijdt het duo ons alweer met een nieuwe reeks die in het Frans de titel Les Enquêtes de Lord Harold, Douzième du Nom meekreeg en zich afspeelt in het Victoriaanse Londen. We zijn nu al benieuwd!

* © Freek de Jonge
MARIO STABEL --- maart 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: