I.R.$ 21
DEEL 1 VAN TWEELUIK
I.R.$ 21
KLIK
voor andere strips van
Bernard Vrancken


KLIK
voor andere strips van
Stephen Desberg
I.R.$ 21
De Val van de Engelen

Bernard Vrancken + Stephen Desberg
Le Lombard (Derde Stroming) | 48 p. | € 8,50 (SC)
Carrièreswitch
Van belastinginspecteur naar senator, het is een logische stap voor Larry B. Max. Inmiddels is hij veertig jaar jong, heeft hij twee kinderen en is hij getrouwd met Diane. Als opvolger van senator Beasley begeeft hij zich nu in de politieke kringen van Washington. Wat scenarist Stephen Desberg met deze carrièreswitch wil bereiken, is ons nog niet helemaal duidelijk na het lezen van dit album. Larry wordt beschuldigd van onder andere moord en twee vrouwen doen aangifte vanwege #metoo. Wanneer er ook nog een foto opduikt van hem bij een vermoorde dame worden de problemen alleen maar groter. De nieuwe moordenaars van dienst heten Westin en Belinda en waarom zij voor de gevreesde Johnny werken, wordt in het volgende album uit de doeken gedaan.

Genoeg aanknopingspunten voor het tweede deel op scenariogebied. Toch vinden we het jammer dat Desberg afscheid lijkt te hebben genomen van de meer degelijke avonturen- en actietweeluiken van pakweg de eerste tien delen van de reeks. Toen waren ook de tekeningen beter, Bernard Vrancken had nog geen Photoshopfase doorgemaakt en de potloodtekeningen waren niet door Henri Reculé gemaakt. De reden hiervan is wellicht het totaal andere project van de tekenaar, maar een vooruitgang vinden we het niet. Soms zijn de tekeningen ronduit slordig zoals Larry rechtsboven op bladzijde 5. De mooiste tekening is zonder twijfel de cover.

Jammer dat Vrancken zijn grafische kwaliteiten niet optimaal laat zien. Laten we hopen dat hij wel aan boord blijft, maar dan op voorwaarde dat zijn tekeningen weer naar een hoger niveau klimmen. Nu oogt het toch minder geïnspireerd.
DAI HEINEN --- augustus 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: