De Duivels van Alexia
SLOT VAN TWEELUIK
DEEL 6 VAN ZEVENDELIGE REEKS
De Duivels van Alexia
KLIK
voor andere strips van
Benoît Ers


KLIK
voor andere strips van
Vincent Dugomier
DE DUIVELS VAN ALEXIA (6)
Tranen van Bloed

Benoît Ers + Vincent Dugomier
vzw Arcadia (Arcadia Archief) | 48 p. | € 24,95 (HC)
Dank
In 2018 verraste vzw Arcadia ons aangenaam door de door Dupuis gestopte thriller De Duivels van Alexia op te pikken voor een verdere vertaling. Intussen hebben Benoît Ers en Vincent Dugomier hun grote hit te pakken met de reeks Kinderen in het Verzet. Ook De Duivels van Alexia wist al van bij het begin te boeien. Ers laat zijn personages aardig acteren met een heldere tekenstijl terwijl Dugomier spanning en emotie put uit esoterie en occultisme.

In Tranen van Bloed is de gevallen engel Gabriel het centrale onderwerp. In een kerk probeerde de wereld van de witte magie een boodschap over te brengen aan de hand van gesmolten kaarsvet dat engelenvleugels vormde. Hetzelfde symbool werd ook in Gabriels rug gebrand. Eerst liegt hij daarover tegen Alexia: niets gezien. Te midden van een graancirkel die voor hun ogen gevormd wordt met hetzelfde symbool, probeert hij haar de waarheid te vertellen, maar de situatie maakt dit onmogelijk. De gebeurtenissen volgen ekaar in gedecideerd tempo op waarbij een van de slechts zes overlevenden van het C.R.P.S. vogens het in de kelder huizende medium Paolo ook nog zal omkomen. Intussen zoekt Alexia's voorouder Sarah Perkins, een heks, een nieuw lichaam om de wederopstanding van de heksenorde van Salem in goede orde te brengen. Gabriel moet daarom vermoord worden. Paolo maakt Bérénice met een duidelijk doel jaloers op haar beste vriendin Alexia. Het leidt allemaal naar een zoektocht in het Nederlandse Zeeland om een kristallen stolp te vinden in een gezonken schip.

Na alweer een spannende wending is het nu wachten op de ontknoping van de reeks in het laatste deel. Dank aan Arcadia om deze reeks af te werken.
DAVID STEENHUYSE --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: