Baby op Komst
COMPLEET VERHAAL
Baby op Komst
KLIK
voor andere strips van
Benjamin Renner
BABY OP KOMST
Benjamin Renner
Scratch Books | 296 p. | € 19,90 (SC)
Be my baby!
In 2018 katapulteerden we Benjamin Renners vorige stripworp De Grote Boze Vos resoluut naar de eerste plaats in ons jaaroverzicht. De auteur zette de humorpuntjes op de strip-i en legde de lat voor komische strips plots wel zeer hoog. In onze recensie gewaagden we zelfs van een vergelijking met grootmeester René Goscinny. Nu, twee jaar later, staan we nog altijd vierkant achter onze mening van toen. Renner bevestigde ondertussen ook nog met de tekenfilm Le Grand Méchant Renard et Autres Contes... (onze neefjes vonden het niet erg dat we hen daar mee naartoe sleurden), die een geanimeerde versie bevatte van De Grote Boze Vos en deze Baby op Komst.

Het verhaal van Baby op Komst is op zich alles behalve spectaculair en doet bij wijlen wat denken aan de eerste Ice Age-film. Een ooievaar moet dringend een baby bezorgen, maar raakt gewond en draagt zijn taak over aan een eend, een varken en een konijn. Hun queeste wordt over een kleine driehonderd hilarische bladzijden uitgesmeerd en verveelt geen seconde. We lagen dus ook deze keer bij heel wat scènes strijk, soms door een heerlijk slapstickmoment, dan weer door een goedgekozen woordspeling of door de onbetaalbare smoel van een van de beestjes.

Renner is niet alleen een sterk scenarist die over een onberispelijke komische timing beschikt, we slaan hem ook als tekenaar hoog aan. Zijn wild-krasserige stijl oogt misschien niet zo spectaculair, maar is wel ongelooflijk functioneel. Ook met zijn bewust slordige waterverfinkleuring kleurt hij netjes buiten de lijntjes.

Ook al is in dit album de dolkomische verrassing er een klein beetje af, Renner reserveert alvast weer een ereplaats in ons jaaroverzicht van 2020. Er mag — nee — MOET dringend weer wat meer gelachen worden!
MARIO STABEL --- augustus 2020