Astrid IJskoud 5
COMPLEET VERHAAL
Astrid IJskoud 5
KLIK
voor andere strips van
Fabrice Parme
ASTRID IJSKOUD 5
Hoe Je een Yeti Koud Maakt

Fabrice Parme
Matsuoka | 32 p. | € 11,00 (HC)
Alleen als-ie ijs- en ijskoud is.
Onze allerschattigste en meest modieus getekende vriendin Astrid trakteert ons op het vijfde deel van haar avonturen. Wanneer de sneeuw met bakken uit de hemel valt, blijkt plots de verschrikkelijke sneeuwman zich op Astrids terras te bevinden. Moeder de vrouw, de kat en de hond zijn er helemaal niet mee opgezet dat Astrid de yeti in huis haalt, maar wanneer blijkt dat de yeti over onverhoopte talenten beschikt, is vader er wel voor gevonden om de harige reus op te nemen in hun gezin.

Alweer een prachtig album, magnifiek getekend, razend knap opgebouwd en met veel flair neergezet. We hebben verlekkerd zitten kijken hoe Fabrice Parme met tekstkaders en leesrichtingen speelt en erin slaagt om ons telkens op het verkeerde been te zetten. We hebben het al eerder gezegd, maar dit is dé idealegezinsstrip voor 9 tot 99 jaar. Terwijl de kleintjes schateren met de kunsten en toeren van de yeti en de butler, kunnen vader en moeder zich vergapen aan de pracht en praal van de uitgekiende tekeningen. Subliem.

En helaas is dat de grootste zwakte van de strip: zijn plaatsing in de markt. Ouders zullen dit niet kopen voor de kinderen, want hardcover en prachtig uitgegeven. Helaas gaan vele ouders ervan uit dat strips pulp zijn. En de "serieuze" striplezers zullen vallen over de kinderlijke (maar niet kinderachtige!) verhaallijnen. Wij blijven dit alleszins kopen. In tweevoud. Eentje voor ons, en eentje voor het nichtje.
WIM DE TROYER --- april 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: