Wolverine: Old Man Logan 3-4
LAATSTE DELEN
Wolverine: Old Man Logan 3-4
KLIK
voor andere strips van
Steve McNiven


KLIK
voor andere strips van
Mark Millar
WOLVERINE: OLD MAN LOGAN 3-4
Steve McNiven + Mark Millar
Dark Dragon Books | 48 p. (deel 3) • 64 p. (deel 4) | € 8,95 (SC)
Niet voor tere zieltjes
In een andere wereld is Wolverine een vreedzame boer geworden, maar wat is er vijftig jaar geleden gebeurd? Waarom wil hij zijn klauwen niet meer gebruiken en wat is er met alle andere supergelden gebeurd? Op al deze antwoorden geeft schrijver Mark Millar antwoord in deze twee afsluitende delen. De eerste vijftien pagina's voelen aan als een tornado die je bijna omver blaast met alleen maar gewelddadige scènes die je in de reguliere Marvel-comics niet tegenkomt. Dit is geen Wolverine voor tere zieltjes, maar we begrijpen wel waarom Old Man Logan populair is geworden.

Samen met zijn oude vriend Hawkeye moet hij een koffer met inhoud afleveren bij een opdrachtgever. Onderweg moeten ze nog vluchten voor een T-Rex die bezoek heeft gehad van Venom en diens symbiont. De uiteindelijke opdrachtgever blijkt de aartsvijand van Captain America te zijn die de super soldier eindelijk heeft verslagen. Net wanneer je denkt dat het niet heftiger meer kan, schakelt Mark Millar door naar de hoogste versnelling. Ga zitten voor de grote finale.

Steve McNiven behoort tot de betere comictekenaars en laat zijn talent ook nu weer zien. Gedetailleerd, heftig en herkenbare personages. Welkom in de Marvel-comics van het nieuwe millennium!
DAI HEINEN --- april 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: