Wolverine: Old Man Logan 1-2
DEEL 1 EN 2 VAN VIERLUIK
Wolverine: Old Man Logan 1-2
KLIK
voor andere strips van
Steve McNiven


KLIK
voor andere strips van
Mark Millar
WOLVERINE: OLD MAN LOGAN 1-2
Steve McNiven / Dexter Vines + Mark Millar
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Interessant uitgangspunt
Na een voorzichtig begin lijkt het erop dat Dark Dragon Books de Marvel-comics steeds meer gaat ontdekken en daar hebben de superheldenfans onder ons alleen maar profijt van.

Qua aanbod was de JuniorPress-tijd geweldig en veel fans hebben toen in het Nederlands kennisgemaakt met hun favoriete personages. Ook de serie Wolverine raakte in het Nederlands vertaald en binnen de Marvel-stal is Wolverine een van de populairste helden. De spin-off Old Man Logan telt oorspronkelijk vier delen en is het werk van het duo Steve McNiven en Mark Millar. Het speelt zich af in een alternatief universum en de superhelden zijn verslagen. De erfgenamen van de Hulk gedragen zich als ouderwetse landeigenaren zoals je ze alleen in het Wilde Westen aan zou treffen. Wolverines alias Logan leeft al jarenlang als een brave boer en heeft alle geweld afgezworen, maar wanneer zijn oude vriend Hawkeye (de boogschutter van de Avengers) zijn hulp vraagt voor een financiële vergoeding zal Logan hem helpen, maar de schaduw van Wolverine is toch nog aanwezig.

Scenarist Millar hanteert een interessant uitgangspunt, maar als je laatste superheldencomic van twintig jaar geleden dateert, zal je moeten wennen aan het verhaal. Ken je de personages ook uit de Engelstalige comics of de films en vind je een alternatief universum niet storend, dan is Old Man Logan een interessante keuze. Het is een afgerond verhaal dat de uitgever versneld in vier delen uitgeeft.

Inmiddels is Civil War ook aangekondigd in vertaling en op basis van de sociale mediaberichten die de uitgever verspreidt, staat de Marvel-fans nog veel moois te wachten.
DAI HEINEN --- januari 2019