Het Project Bleiberg 2
DEEL 2 VAN TRILOGIE
Het Project Bleiberg 2
KLIK
voor andere strips van
Frédéric Peynet


KLIK
voor andere strips van
Serge Le Tendre
HET PROJECT BLEIBERG 2
Deep Zone

Frédéric Peynet + Serge Le Tendre naar de roman van David S. Khara
INdruk | 48 p. | € 16,95 (HC)
Niet laten liggen
Het Project Bleiberg wil de übermensch creëren via genetische manipulaties. Experimenten in de Tweede Wereldoorlog door Viktor Bleiberg liepen goed fout, maar daar stopte een mondiaal complot niet. In het heden bemachtigt de jonge trader Jay een kistje met een hakenkruis op met daarin het nummer van een kluis in een Zwitserse bank. Zijn overleden vader was een officier bij de US Air Force die contacten had met nazifanaten. Jay wordt nu achterna gezeten door een bende moordenaars met een ijskoude, Russische vrouw op kop, maar hij krijgt bijstand van zowel de voormalige Mossad-agent Eytan als de onverschrokken CIA-agente Jacky. In dit vervolg van de trilogie gaat de jacht op Jay, maar ook Jay's zoektocht naar het ophelderen van nogal wat mysteries en complotten verder. Zo belandt hij met zijn beschermengelen in Zaventem, meer bepaald in het boekhandeltje Deep Zone, waar hij een boekje met getuigenissen van zijn vader vindt.

Serge Le Tendre heeft goud in handen met de roman van David S. Khara die hij bewerkt voor deze striptrilogie. Het verhaal leest in sneltreintempo, is spannend van begin tot einde, het is vlot verteld en ongemeen boeiend. We hebben zelfs nog meer complimenten voor Frédéric Peynet, waarschijnlijk een van de meest begaafde én meest onderschatte tekenaars van het moment. Hij zou met de vingers in de neus populairder moeten zijn dan de tekenaars van die andere actiethrillers XIII, Alfa of I.R.$., alleen laat hij zijn personages véél beter acteren dan die stijve harken uit deze bestsellers. Deel 3 moet nog in het Frans verschijnen. We zijn razend benieuwd welk volgend project Peynet te wachten staat. Als INdruk of een andere uitgever dat niet vertaalt, kopen we het wel in het Frans. Zó goed vinden we zijn tekeningen en inkleuring namelijk.

Het Project Bleiberg bevat alles waar een ervaren striplezer van zou moeten houden: geweldige tekeningen, een razend spannend verhaal dat genreclichés zowel omarmt als omzeilt en op de koop toe een beeldige inkleuring, tonnen sfeer en intussen een sluimerende romance. Laat dit niet liggen, het is er voor jou!
DAVID STEENHUYSE --- oktober 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: