De Orde van de Drakenridders 23
COMPLEET VERHAAL
De Orde van de Drakenridders 23
KLIK
voor andere strips van
Christian Paty


KLIK
voor andere strips van
Ange
DE ORDE VAN DE DRAKENRIDDERS 23
De Gesloten Zee

Christian Paty + Ange
Silvester | 48 p. | € 17,95 (HC)
Wervelend
De kracht van de fantasyreeks De Orde van de Drakenridders is dat elk album met een compleet verhaal, of af en toe als tweeluik, zich telkens weer op een andere locatie afspeelt. De ene keer in de bergen, in een woestijn, in grootse steden of de andere keer op desolate plekken en ditmaal voornamelijk op zee waarbij het woelige water nog het minst van de zorgen is van de jonge kapitein Philippe. Er woedt een oorlog met de Sarden, die een poging wagen om zijn schip te enteren. En dat hij een groepje Drakenridders mee aan boord neemt, zint de rest van de bemanning niet. Vrouwen aan boord brengen ongeluk. Dat spreken de maagdelijke krijgsters al snel tegen door hun mannetje te staan in de strijd tegen de enterende Sarden. Een van die meiden is een oude bekende van de kapitein.

Het hele verhaal wordt verteld als een brief van de kapitein aan zijn neef. In het begin levert dat heel veel overbodige tekst op waarbij de inhoud niets toevoegt aan het beeld. Doe maar eens de test en bekijk de prenten zonder de tekstkaders te lezen, je mist niets. Pas later geeft het beter de gedachten en emoties weer van Philippe. Zijn brief onderbouwt zijn moed en opofferingszin in een grootse finale met een aantal wendingen. In die finale kan Christian Paty, die met De Vraatkevers ooit debuteerde op scenario van Ange, danig excelleren. Het hele album door toont Paty al een blijk van bekwaamheid om water en golven geloofwaardig te tekenen, op het eind is het werkelijk wervelend! Zo zien we het graag. Ook de rest van zijn werk is fraai.

Het volgende abum is getekend door Stéphane Collignon, de nieuwe tekenaar van Yves Swolfs' Legende, voortaan op scenario van Ange.
DAVID STEENHUYSE --- september 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: