Orakel 8
COMPLEET VERHAAL
Orakel 8
KLIK
voor andere strips van
Roberto Viacava


KLIK
voor andere strips van
Patrice Lesparre
ORAKEL 8
De Held

Fabio D'Auria / Roberto Viacava + Patrice Lesparre
Daedalus | 56 p. | € 8,95 (SC) • € 17,95 (HC)
Speelbal van de goden
Tegenwoordig denken we bij een held vooral aan de heroïsche brandweerman die met gevaar voor eigen leven een zuigeling uit een brandende torenflat haalt. In de goeie oude Griekse tijd was een held iemand die zoveel mogelijk lijken in zijn slipstream achterliet en onderwijl ook de lokale deernen met jong wist te schoppen.

De held uit dit achtste deel van de Orakel-reeks behoort natuurlijk eerder tot de laatste categorie, al beschikt hij nog over een gezonde dosis schuldgevoel. Rode draad in dit verhaal is eigenlijk jaloezie: op collega's, op de partner, op de goden,... Fijn is het om te zien hoe de Olympische goden louche spelletjes spelen met de lotsbestemming van de gewone sterveling als inzet. Panta rhei, maar met een ongelooflijke rotvaart! Scenarist Patrice Lesparre maakt er weer een fijn verhaal van, terwijl comictekenaar Fabio D'Auria en kompaan Roberto Viacava alles netjes in beeld brengen.

Ook na acht delen blijft deze Orakel een blijvertje in het historische actiegenre en volgens onze Franse bronnen zijn er nog zeker twee delen te gaan. Laat maar komen, Daedalus!
MARIO STABEL --- juli 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: