De Meester-Inquisiteurs  7
COMPLEET VERHAAL
DEEL 1 VAN TWEEDE CYCLUS IN ZES DELEN
De Meester-Inquisiteurs  7
KLIK
voor andere strips van
Sylvain Cordurié
DE MEESTERINQUISITEURS 7
Orleas

Andrea Cuneo + Sylvain Cordurié
Daedalus | 48 p. | €17,95 (HC), de SC verschijnt later
Masters of puppets
Na het succes van de eerste zesdelige cyclus breien de auteurs nog een gesmaakt vervolg aan deze De Meesterinquisiteurs, een tempeliersachtige orde die wat regelmaat in de aardse chaos moet brengen.

In dit zevende deel is het de routinier en meester van het vuur Orleas die de honneurs waarneemt. Hij wordt naar een afgelegen fort gestuurd met de opdracht om een aantal begenadigde jongelui een doorgedreven opleiding te laten volgen. De evil side is echter niet ver weg en dit zorgt gelukkig voor de nodige bloederige intermezzo's. Het verhaal las wat als een mix tussen de Hogwarts-avonturen van Harry Potter en een willekeurige aflevering van Game of Thrones en we hebben ons weerom goed geamuseerd.

Deze concept-fantasyreeks, ontsproten aan het brein van grootmeester Jean-Luc Istin en uitgewerkt door een topteam van scenaristen en tekenaars, blijft dus hoge ogen gooien en doet ons elke keer weer uitkijken naar een volgend guilty pleasure-deeltje. In Frankrijk is die tweede zesdelige cyclus ondertussen ook alweer afgewerkt en geeft Sylvain Cordurié (die ook dit deel schreef) in het najaar het startschot voor een derde reeks. Daedalus is dus nog wel een tijdje zoet met deze serie die mooi blijft balanceren tussen avontuur en fantasy en waar het esoterisch luik steeds geloofwaardig blijft.
MARIO STABEL --- augustus 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: