De Meester-Inquisiteurs 4
COMPLEET VERHAAL
De Meesterinquisiteurs 5
KLIK
voor andere strips van
Jean-Paul Bordier


KLIK
voor andere strips van
Nicolas Jarry
DE MEESTER-INQUISITEURS 4
Mihaël

Jean-Paul Bordier + Nicolas Jarry
Daedalus | 56 p. | € 8,95 (HC) • € 17,95 (HC)
Geloofwaardige fantasy
Meester-inquisiteur Mihaël is geen gemakkelijke en blijkt er wel eens eentje te veel te drinken. Zo is hij niet echt het typevoorbeeld van de plichtsgetrouwe rechter-onderzoeker zoals zijn collega's in de drie voorgaande delen en komt hij weleens in conflict met zijn imposante huiself. Maar misschien is het net dat vleugje menselijkheid dat dit deel voorlopig het interessantste uit de reeks maakt. Niemand houdt immers van 100% perfectie en wit is altijd fijner als er een spikkeltje zwart inzit. Net zoals elke meester heeft ook Mihaël een speciale gave: hij kan bloemen en planten produceren uit rondzwevende pollen, een mooi contrast met zijn ruwe bolster.

Het scenario is deze keer van de hand van Nicolas Jarry en als er een is die geloofwaardige fantasy kan produceren dan is hij het wel. Door het avontuur achtereenvolgens op een schip en een klein eiland te situeren en de tien-kleine-negertjes-opbouw te hanteren, houdt hij de spanningsboog netjes gespannen en is dit vierde deel uit Jean-Luc Istins conceptreeks De Meester-Inquisiteurs een heuse pageturner geworden.

Tekenaar Jean-Paul Bordier is zowat de huisleverancier van de fantasyafdeling van uitgeverij Soleil en levert hier wederom fijngeslepen tekenwerk af. Ook de digitale inkleuring doet heel natuurlijk aan.

Hoewel de verschillende auteurs van deze reeks naar een orgelpunt toewerken in deel 6, kreeg ze in Frankrijk direct een doorstart en verschijnt er binnenkort al een tiende deel. Daedalus heeft met deze Meester-Inquisiteurs dan ook een topserie in de portfolio zitten die de naaste fantasyconcurrentie zonder moeite in de schaduw zet.
MARIO STABEL --- augustus 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: