Lonesome 2
DEEL 2 VAN VIERDELIGE REEKS
Lonesome 2
KLIK
voor andere strips van
Yves Swolfs
LONESOME 2
De Ruffians

Yves Swolfs
Le Lombard | 56 p. | € 7,95 (SC) • € 15,95 (HC)
Spijkerhard
In 1861 zorgen predikant Markham en zijn volgelingen voor een bloedig terreurbewind in de Amerikaanse staten Kansas en Missouri. Ze worden achtervolgd door een eenzame ruiter die Markham steeds dichter nadert en zijn volgelingen uitdunt.

Waar in deel 1 Yves Swolfs de eenzame wreker weer opvoerde als ware het de moordzuchtige neef van Durango, daar wordt er in het tweede deel voor een uitdieping gekozen. De naam van de blonde wreker weten we nog steeds niet, maar we komen wel meer te weten over zijn verleden. We ontdekken wie zijn ouders zijn, waarom hij bij de indianen is opgegroeid, welke gaven hij heeft en wat zijn persoonlijke wrok tegen Markham is. Op de achtergrond zijn senator Dawson en zijn mannen bezig om hun plannen verder uit te voeren. Iedereen die hen voor de voeten loopt of hun plannen in gevaar brengt, eindigt op de bodem van de rivier.

Yves Swolfs en westernstrips, we zijn er dol op. De reden is heel eenvoudig, want zijn tekeningen zijn bijna ongeëvenaard en hij weet ook hoe je een spijkerharde western moet vertellen. Met Lonesome bewijst hij opnieuw aan de top van de westernstrips te staan. Lonesome wordt een vierdelig verhaal en van Durango verschijnt volgend jaar een nieuw verhaal.

Mocht je het geluk hebben dat je de eigenaar bent van een hardcoveralbum, koester het dan. Op dit moment zijn ze erg gewild en de oplage is eens te meer ontoereikend om aan de vraag te voldoen. Maar van het verhaal kan je ook genieten in de softcovereditie.
DAI HEINEN --- november 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: