Lady Mechanika: La Belle Dame sans Merci 1-2
COMPLEET TWEELUIK
Lady Mechanika: La Belle Dame sans Merci 1-2
KLIK
voor andere strips van
Joe Benitez


KLIK
voor andere strips van
Martin Montiel

KLIK

voor andere strips van
Marcia Chen
LADY MECHANIKA
La Belle Dame sans Merci 1-2

Joe Benitez / Martin Montiel + Joe Benitez / Marcia Chen
Dark Dragon Books | 56p. | € 8,95 (SC)
Moeilijk te evenaren
Liefhebbers van het steampunkgenre, een subgenre van de fantasy, in het algemeen en liefhebbers van Lady Mechanika in het bijzonder krijgen met enige regelmaat hun regelmatige portie blikvoer van de deels mechanische dame voorgeschoteld. La Belle Dame sans Merci is de zesde cyclus, opnieuw in twee delen, die bij ons weer in de smaak viel.

Deze keer moet Lady Mechanika's zoektocht naar haar verleden even wijken voor het te hulp schieten van haar goede vriend Lewis. Hij is in de ban van een bloedmooie dame die qua voorkomen en schoonheid Lady Mechanika de loef kan afsteken. Die dame is wat vreemd en ze is allergisch voor bepaalde soorten metaal. Haar ware aard en (welgemeende) bedoelingen komen later naar boven en dan heeft Lady Mechanika zelf al heel wat moeten incasseren.

Elk album blijft een visueel festijn met details in kostumering, decoratie en interieurs om van te smullen. Alle personages zijn om ter sierlijkst. Eenmaal de actie losbarst, is het extra genieten. Ook de verhalen zijn prima onderhoudend. Lady Mechanika blijft een treffer en het valt in dit genre stilistisch en inhoudelijk moeilijk te evenaren in het fonds van Dark Dragon Books.
DAVID STEENHUYSE --- oktober 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief:
            Lady Mechanika: De Moordautomaat 1-2