Game of Crowns 2
ALBUM MET GAGS
Game of Crowns 2
KLIK
voor andere strips van
Baba


KLIK
voor andere strips van
Lapuss'
GAME OF CROWNS 2
Kolen & Vuur

Baba + Lapuss'
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Honger gestild
Het achtste en laatste seizoen van misschien wel de beste tv-serie ooit is begonnen. De spanning is te snijden en de halve wereld kijkt uit naar wat er zal gebeuren in de oorlog die zal uitgevochten worden. Uitgeverij Dark Dragon Books komt dus op het ideale moment met het tweede deel van de Game of Thrones-parodiereeks Game of Crowns, waarvan de Franse editie al in november 2018 verscheen.

Zoals we al weten uit het vorige album zijn dat de personages nietig, dom en allesbehalve dapper. Naast de persoonlijkheden verschillen ook de namen licht van de echte serie. Zo heb je hier bijvoorbeeld de Mc Allisters en de Sparks in plaats van de Lannisters en de Starks en leven de Sparks in Winterbell en niet in Winterfell. De personages maken in de gags heel wat mee rond verschillende onderwerpen. Zo zien we enkele grappen in het thema van bastaardkinderen, op andere momenten is het misverstand dan weer de grap waar iemand een zin anders interpreteert dan bedoeld wordt. Een voorbeeld hiervan is iemand die dertig schepen bestelde voor de kleinste prijs, maar in plaats van dertig angstaanjagende galjoenen krijgt hij speelgoedbootjes. En de White Walkers? Hoewel ze in het laatste seizoen een grote rol zullen spelen, vinden we hen in deze strip enkel terug op de laatste pagina.

Lapuss' levert in het tweede album enkele erg goed gevonden moppen rond het thema van Game of Thrones. Positief is ook dat hij inhoudelijk niet erg diep ingaat op de personages, waardoor ook de niet-fans vlotjes kunnen volgen. Baba tekent zo karikaturaal en dynamisch mogelijk en dat zorgt ervoor dat elke leeftijd aangesproken kan worden. Zij het niet voor de verwijzingen naar de serie, dan wel voor de jeugdige, vlotte tekenstijl. Wat dit album betreft schotelt het duo ons sterk werk voor en werd onze honger toch even gestild in afwachting tot de echte finale.
SEPPE COOLS --- april 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: