Game of Crowns
ALBUM MET GAGS
Game of Crowns
KLIK
voor andere strips van
Baba


KLIK
voor andere strips van
Lapuss'
GAME OF CROWNS
Winter Is Cold

Baba + Lapuss'
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Schuddebuiken
Hilarisch. Dat is het minste wat je kan zeggen van dit eerste deel van Game Of Crowns. Er is echter wel één probleempje: als je de wereld van Game of Thrones (boeken of tv-reeks) niet kent, zal je heel wat van de grappen die in Winter Is Cold zijn verzameld niet echt snappen. Je zal als lezer wel merken dat het plezant om te lezen is, maar als je de achtergrond uit het ware verhaal kent, slaan de moppen in deze persiflage keihard aan en zal je regelmatig schuddebuiken.

De uit Charleroi afkomstige scenarist Stepahne Lapuss', die onlangs nog onze Rode Duivels aanmoedigde in de door Stédo getekende bestseller Het Land van de Sovjets, is verantwoordelijk voor een gevatte versie van het eerste boek van Het Spel der Tronen van George R.R. Martin. Hij weet de belangrijkste passages uit dat bijna duizend pagina's dikke werk om te zetten in een ironische tekst die de kenners zeker zullen kunnen smaken. In het algemeen volgt hij het boek, maar hij geeft aan al die gebeurtenissen een draai mee waardoor het echt wel grappig wordt.

Het tekenwerk van Baba hoort thuis in de wereld van de cartoons. De overbekende figuren uit de reeks worden als karikaturen uitgebeeld en dat past helemaal bij het voor handen zijnde scenario. De interactie tussen zowel de tekeningen als de tekst mogen we dan ook uitermate geslaagd noemen.

Fans van Game of Thrones zullen er zeker geen spijt van krijgen als ze dit eerste deel van deze reeks in huis halen. Het is gewoon 48 pagina's genieten van een andere kijk op het verhaal waarbij vooral humor een belangrijke rol speelt.
PETER ROTTHIER --- juli 2018