Exile 2
DEEL 2 VAN TRILOGIE
Exile 2
KLIK
voor andere strips van
Éric Stalner


KLIK
voor andere strips van
Cédric Simon
EXILE 2
Kayenn

Éric Stalner + Cédric Simon / Éric Stalner
Glénat | 48 p. | € 16,95 (HC)
Typisch middenalbum?
Soms worden we geplaagd door een existentiële vrees. Zijn we ons verstand verloren of erger, onze beperkte kennis qua het herkennen stripverhalenkwaliteit? Of hebben we gewoon gelijk? Wat er ook van aan is, Exile deel 2 haalt bijlange niet het niveau van deel 1. "Een mogelijk toppertje" schreven we toen. Dat moeten we qua scenario toch bijstellen. Gelukkig behouden de tekeningen alvast hun hoge niveau.

Waar Exile deel 1 bruiste van de originele ideeën en de verfrissend gebrachte genreclichés, wordt deel 2 gekenmerkt door gebeurtenissen die je onverschillig laten. Een typisch middenalbum dat zal gevolgd worden door een glorieus derde album? Laat het ons hopen.

Het verhaal? Sonntag aka een deel van Koïos zoekt het hart van Kayenn. Luz, de zus van Sara, fungeert als gids en ze heeft haar spraak teruggevonden. Ze zou weleens een deel van Kayenn kunnen zijn. De Premier, een ander deel van Koïos, stuurt zijn Myrmidonen op pad ter bescherming van Sonntag en activeert Ares, een ruimtetuig. Sara, een gewone mens, probeert het te begrijpen en meent Sonntag te moeten doden.

Tip: zorg ervoor dat je het eerste deel nog eens hebt gelezen voor je aan deel 2 begint.
JOHAN DECLOEDT --- april 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: