Dead Life 3
LAATSTE DEEL
Dead Life 3
KLIK
voor andere strips van
Joan Urgell


KLIK
voor andere strips van
Jean-Charles Gaudin
DEAD LIFE 3
De Kelk

Joan Urgell + Jean-Charles Gaudin
Uitgeverij L | 68 p. | € 8,95 (SC) • € 18,95 (HC)
Overbodige kelk
In deze reeks speelt scenarist Jean-Charles Gaudin bij het ontketenen van een wereldwijde zombieplaag ook dieren uit om voor verschrikking en horrortaferelen te zorgen. Vind je The Birds van Alfred Hitchcock al eng? Hoed je dan voor wat vogels in dit album uitvoeren, hoewel een kransje overlevenden die aardig weten te verschalken. Er vallen nog slachtoffers bij de overlevenden, maar ook bij nieuwe petrsonages is de overlevingsdrang en strijdvaardigheid hoog. Curtis zet samen met andere overlevenden de expeditie voort naar de kelk die in de middeleeuwen, tijdens de kruistochten, een eerste opflakkering van zombies veroorzaakte. Maar haalt het vinden van die kelk werkelijk iets uit of is het ijdele hoop?

Als zombiestrip telt Dead Life mooi mee in het explicietere genre waarin Walking Dead en bijvoorbeeld ook het niet-vertaalde Crossed tot de verbeelding spreken. Echt origineel is het weliswaar niet. De nevenintrige rond de kelk werkt als kataysator voor het verhaal, maar eigenlijk is die compleet overbodig. Zo doorzichtig is die vondst van Gaudin wel.

De mate waarin tekenaar Joan Urgell zich kan vermaken met het tekenen van half vergane lichamen die bloeddorstig ronddolen, is de ware kracht van Dead Life. Geniet daar dan maar van!
DAVID STEENHUYSE --- april 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: