Dead Life 2
DEEL 2 VAN TRILOGIE
Dead Life 2
KLIK
voor andere strips van
Joan Urgell


KLIK
voor andere strips van
Jean-Charles Gaudin
DEAD LIFE 2
Duisternis

Joan Urgell + Jean-Charles Gaudin
Uitgeverij L | 48 p. | € 8,95 (SC) • € 18,95 (HC)
Vlees aan het skelet
In korte tijd verschenen Virus deel 3, van Vlaming Patrick Cornelis, en Dead Life deel 2, van het Spaans-Franse duo Joan Urgell en Jean-Charles Gaudin, na elkaar. Beide reeksen behoren tot het zombiegenre, maar de aanpak en uitwerking verschilt danig. Patrick maakt er een robbertje vechten van tussen twee goden met de aarde als strijdtoneel en een zombieleger als inzet. Hij faalt helaas in het op poten zetten van een goed scenario terwijl hij als illustrator meer kan overtuigen dan als striptekenaar. Urgell en Gaudin vatten het klassieker op met een niet te stuiten zombieplaag die de bevolking decimeert en hen tot overlevingsmodus dwingt. Het gevaar komt voor een keertje niet alleen van mensen die als levende, bebloede doden voor ravage zorgen, ook dieren als vogels en ratten zijn een niet te onderschatten gevaar. Die horrorscènes zorgen nog voor de grootste schrikeffecten.

We volgen Curtis, die in deel 1 zijn vrouw en kind verloor, in een wereld waarin geen redding mogelijk lijkt. In een door zombies belegerd dorp vindt hij medestanders, maar dat biedt nog lang geen zekerheid en veiligheid. Hier zit echt geen groter verhaal met een boodschap achter. Dit is pure, dolle zombiefun zonder andere pretenties dan jou als lezer op bloed, ingewanden en geweld te trakteren. Kicken!

Zowel uit Virus als Dead Life blijkt dat beide tekenaars graag zombies tekenen. Daar munten ze ook in uit. Het resterende vlees aan het skelet is bij de een beter dan bij de ander. Het hapje Dead Life nemen we liever tot ons.
DAVID STEENHUYSE --- september 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: