Civil War 3
LAATSTE DEEL
Civil War 3
KLIK
voor andere strips van
Steve McNiven


KLIK
voor andere strips van
Mark Millar
CIVIL WAR: EEN MARVEL EVENEMENT 3
Steve McNiven + Mark Millar
Dark Dragon Books | 72 p. | € 9,95 (SC)
Sterke k apstok
Gelukkig duurde het ongeduldig wachten op het laatste deel van Civil War niet lang, want deze miniserie lees je het liefst in één keer uit. Hoewel het origineel in de Verenigde Staten al in 2006 en 2007 verscheen, is het nog altijd een actueel verhaal. In de comicgeschiedenis betekent een decennium al snel een eeuwigheid geleden. Sinds het einde van Civil War is er al het nodige gebeurd.

Dit is een afgerond verhaal dat in de vele Marvel-reeksen doorliep met afzonderlijke verhaallijnen. Over de gevolgen voor Spider-Man hebben we het al eerder gehad, maar misschien waren de gevolgen voor Captain America nog dramatischer. Zijn dood heeft zelfs de voorpagina's gehaald van internationale media en CNN heeft er een item over gemaakt in hun nieuwsuitzending. Wil je meer weten over deze diverse vervolgverhaallijnen dan verwijzen we je door naar een comicspecialist. Neem wel een goed gevulde beurs mee, want het aanbod is zeer omvangrijk.

Civil War is dus een kapstok geworden waar vele andere verhalen aan zijn opgehangen. Die kapstok is wel gemaakt van zeer sterk hout. De strijd tussen twee groepen superhelden komt in de beslissende fase met de groep onderduikers onder aanvoering van Captain America tegen Iron-Man en consorten. Behalve de X-men zijn alle belangrijke Marvel-helden vertegenwoordigd. Zelfs onderwaterprins Namor (zie ook de miniserie Marvels) bemoeit zich met de perikelen van de bovenwereld.

Liefhebbers van Marvel-comics en hun filmfranchise zullen deze Nederlandse vertaling zeker waarderen.
DAI HEINEN --- mei 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: