Deadpool Kills the Marvel Univers Again 1-2
COMPLEET VERHAAL
Deadpool Kills the Marvel Univers Again 1-2
KLIK
voor andere strips van
Dalibor Talajoc


KLIK
voor andere strips van
Cullen Bunn
DEADPOOL KILLS THE MARVEL UNIVERSE 1-2
Dalibor Talajic + Cullen Bunn
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Aanstekelijk
Enkele maanden geleden konden we lezen hoe Deadpool het hele Marvel-imperium uitroeide. Natuurlijk had de mislukte superheld geen rekening gehouden met het feit dat superhelden moeilijk uit te roeien zijn. Met dat idee in het achterhoofd is het natuurlijk kinderspel om het idee opnieuw om te toveren in een andere setting. Scenarist Cullen Bunn en tekenwonder Dalibor Talajic weten dan ook zonder probleem opnieuw te verbazen met dit Deadpool Kills the Marvel Universe Again-tweeluik.

Opnieuw mag de getormenteerde Deadpool op jacht naar de grote en kleine helden die ontsproten in de breinen van de Marvel-scenaristen en -tekenaars. Van het eerste tweeluik wisten we al dat Deadpool gestuurd wordt door een vreemde kracht. De anti-held begint dat nu ook te beseffen en vraagt om hulp. Ondertussen blijft hij de lijken opstapelen. Vraag is natuurlijk hoe het komt dat de vermoorde superhelden uit het eerste tweeluik nu opnieuw slachtoffer worden van Deadpool en zijn meester.

Net als in de vorige twee albums weet Cullen Bunn ook nu weer een bizar verhaal op te hangen rond de figuur van een moordende Deadpool. Veel actie en bloed dat van de pagina's spat en een grote dosis humor zorgen voor een aanstekelijk verhaal dat door de tekeningen van Talajic tot leven gewekt wordt tot een perfect kind uit de Marvel-stal.
PETER ROTTHIER --- november 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: