Deadpool Kills the Marvel Universe 1-2
COMPLEET TWEELUIK
Deadpool Kills the Marvel Universe 1-2
KLIK
voor andere strips van
Cullen Bunn
DEADPOOL KILLS THE MARVEL UNIVERSE 1-2
Dalibor Talajic + Cullen Bunn
Dark Dragon Books | 48 p. | € 8,95 (SC)
Onverwachte sprongen
Tijdens onze jeugdjaren waren we gefascineerd door enkele Amerikaanse superhelden uit de stripwereld die ons scherm teisterden. De superhelden die op ons los gelaten werden, beperkten zich aanvankelijk tot de helden uit de DC Comics-stal zoals Batman, Superman, Wonder Woman en hun aanhang. Eens we tot volle wasdom kwamen, vonden ook de adepten van Marvel hun weg naar het grote en kleine scherm. Spider-Man, The Fantastic Four, X-Men, The Avengers en nog een heel arsenaal anderen maakten furore bij jong en oud. In hun kielzog werd ook een reuzeblik extravagante en intelligente supercriminelen opengetrokken.

Bij Marvel konden ze blijkbaar ook het bos door de bomen niet meer zien en dus werd er naar een oplossing gezocht om de overdaad aan superhelden en -criminelen in te dijken. In de analen vonden ze nog een antiheld die ergens in 1991 opdook als randfiguur, maar toch succesvol genoeg was om een eigen reeks te dragen. Zijn naam is Deadpool. In de loop van de jaren ontwikkelde deze schizofrene supermisdadiger een groot aantal nieuwe krachten waardoor hij zo goed als onsterfelijk werd. De geknipte figuur dus om los te laten op al die welbekende helden.

In het tweeluik Deadpool Kills the Marvel Universe zien we hem dan ook een hele meute helden en supermisdadigers naar het hiernamaals sturen. Ten einde raad gaan de overlevenden op zoek naar een oplossing om Deadpool uit te schakelen. De vraag is alleen of die oplossing de juiste is.

Cullen Bunn heeft voor deze strip die al dateert uit 2012 een bizar scenario uitgewerkt dat aanvankelijk lijkt op een doordeweeks Marvel-scenario, maar dat vooral in het tweede deel onverwachte sprongen maakt dat helemaal aan het eind nog een rare kronkel herbergt. De kenmerkende humor die we kennen van de andere Deadpool-verhalen is zeker aanwezig, maar staat minder op de voorgrond.

De Kroatische tekenaar Dalibor Talajic heeft al zijn sporen verdiend bij Marvel. Hij tekende al heel wat diverse verhalen uit het Marvel-universum, dus echt verrassen doet hij niet met zijn tekenwerk. Het hoort bij de Marvel-comicstijl en meer moet dat voor de fans niet zijn.

Deadpool Kills the Marvel Universe is een vermakelijk stukje lees- en kijkvoer met een flink soapgehalte, want uiteindelijk beleven de figuren die Deadpool in deze twee albums een kopje kleiner maakte nog steeds heel wat avonturen in het Marvel-universum.
PETER ROTTHIER --- juli 2018