Suske en Wiske 225,
basisidee en tekeningen:
Marc Verhaegen /
grappen en dialogen: Paul Geerts

(eerste druk uit 1990)


(herdruk met aangepaste cover)

(krantenaankondiging van 17 maart 1990, ingekleurd voor de albumuitgave)

Als Suske op een nacht bezoek krijgt van de voetbalster, is hij plots de beste voetballer ter wereld. Hij krijgt een plaatsje in de nationale voetbalploeg en wordt erg succesvol. Als Wiske ontvoerd wordt, krijgt hij een briefje waarop staat: "Suske mag niet meer voetballen, anders moet Wiske het met haar leven bekopen". Heeft de geheimzinnige figuur die overal opduikt er iets mee te maken? Of is er iets heel anders aan de hand?

Doelman: Doelman van de nationale ploeg (en da's blijkbaar voor Oranje). Is stikjaloers op de aandacht die Suske te beurt valt.
Tantefeer: Komt in the picture als de kidnapper van Wiske. Achter de vermomming schuilt Wiske zelf... oeps, verklapt.
Trainer: Enthousiaste trainer van de nationale ploeg. Kan bizar genoeg tegelijk spreken en op zijn fluitje fluiten (zie pagina 18).
Voetbalster: Komende uit het rijk waar alle sterren schitteren, vervult hij Suskes wens om de beste voetballer van de wereld te zijn.
Voorzitter van de voetbalbond: Merkt Suskes talent op en biedt hem een contract voor de nationale ploeg aan. Is nog zo vals niet als hij eruit ziet.
De Goalgetter is het enige album dat zo nadrukkelijk aan de voetbalsport is opgehangen. Zelf was Vandersteen geïnteresseerd in andere sporten. Rond zijn vijftiende beoefende hij het worstelen en atletiek. Later kwamen daar de onderwatersport en degenschermen bij. Uit die twee laatste putte hij nog heel wat inspiratie voor scènes in voornamelijk de albums in de blauwe reeks. In De Bronzen Sleutel amuseren Suske, Wiske en Lambik zich onder water bij het mondaine Mocano. Van Lambik maakte Vandersteen een schermleraar in De Tartaarse Helm. Wanneer Vandersteen in Ganshoren ging wonen, sloot hij zich aan bij de schermclub La Rapière in Koekelberg. Hij illustreerde er nog de omslag voor het clubtijdschrift Le Defi.
"Mijnheer de voorzitter, Suske zal pas voetballen op MIJN voorwaarden."

Tante Sidonia laat als keiharde manager van het jonge voetbaltalent Suske zien dat ze haar op d'r tanden heeft bij het onderhandelen van zijn contract bij de voorzitter van de voetbalbond.
 
© Stripspeciaalzaak.be, 2013