Suske en Wiske 125
(oorspronkelijk nummer 37,
eerste druk uit 1959)


(herdrukken met aangepaste cover)

(krantenaankondiging van 13 april 1959, niet opgenomen in de albumuitgave)

Lambik krijgt van zijn nieuwe buurman Theofiel Boemerang een fles Gin waarin een kleine Texas-ranger opgesloten zit. In de kleine stad Dumb City zouden Texas-rangers door een criminele bende verkleind worden. Onze vrienden trekken naar Texas om de misdadige praktijken te bestrijden en horen daar over een zwaar rotsblok dat heel Dumb City dreigt te verpletteren. Iedereen doet zijn best om het rotsblok tegen te houden en de Texasrakkers hun normale gestalte terug te geven.

Jim Parasijt: Gemaskerde boevenleider. Zou iemand van de stad zijn waar hij jonge bendeleden werft. Wil de Texas Rangers uit Dumb City weg.
Marlon: Een schoffie dat de saloon Teddy Boys Bar frequenteert. De natuurlijke leider van andere kinderen die liever roken en drinken dan te studeren. Sluit alsnog vriendschap met Suske.
Miss Misses: Lerares die aardig met het pistool uit de voeten kan. Moet de sabotages aan de school door Jim Parasijts bende dulden.
Sheriff Cooper: Sheriff van het stadje Dumb City waar onze vriendne hem neergeschoten aantreffen. Verdwijnt voordat hij Jim Parasijts identiteit kan onthullen. Niet moeilijk, hij is hem zelf!
Theofiel Boemerang: Handelsreiziger die even overtuigend als opdringerig is. Nieuwe buurman van Lambik. Reist naar Texas om er stofzuigers te verkopen. Dit is het eerste verhaal waarin hij voorkomt.

In 2009 sloegen Standaard Uitgeverij en producent Skyline de handen in elkaar voor de duurste Vlaamse filmproductie aller tijden. De 9 miljoen euro kostende producte van De Texas Rakkers als 3D-animatiefilm was een bewerking van het gelijknamige album. Vandersteen haalde het westernidee voor de ordehandhavers op zijn beurt bij de tv-reeks Tales of the Texas Rangers uit de jaren 1950.
"Fijn, hé?... Verkocht zeker?... Bespaar u de moeite van het beslissen! Ik noteer al een kist!"

Lambik ondervindt de drieste verkooptactieken van handelsreiziger Theofiel Boemerang, de nieuwe buurman.
 
© Stripspeciaalzaak.be, 2013