Wally De Doncker
(auteur van Wachten op een snor, De nieuwe handen van papa, Een opa met gaatjes, Mijn neefes zijn wolven, Ik Mis Me, Papa Ernst, Papa Losbol,Tsjilp, zegt de vis, Een touwtje naar de maan, Praten met je staart, Ahum, Het begint ergens,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Van A tot Zet, uitgeverij Davidsfonds/Infodok

WEBSITE:
users.telenet.be/wally.de.doncker1
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"JA, in mijn kindertijd verslond ik strips. Stripboeken waren zowat het enige wat ik als kind kon lezen. Ik was (ben) een veellezer. Bij de komst van de bibliotheek in mijn dorpje (ik was toen al bijna elf jaar) ben ik overgeschakeld naar kinder- en jeugdboeken."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Nero stak voor mij veruit boven de andere strippersonages uit. Hij had een goedbedoelend karakter met zwakke negatieve kantjes die vaak de kop opstaken als hij voor een dilemma stond, bijna een echt mens. Wellicht het alter ego van Marc Sleen zelf. Ik mis Nero."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Maus van Art Spiegelman. Dit boek heeft een ereplaats in mijn eigen bibliotheek. Indrukwekkend boek."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Wellicht wel, al kan ik het niet zeker duiden."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Het hangt van de strip zelf af. De meeste strips die ik als kind las, waren vooral entertainment. Ook Nero. Maus is duidelijk literatuur. Ik ben ook gek op het werk van de Australische illustrator Shaun Tan. Zijn boek De Aankomst is een verhaal zonder woorden. Je kunt het geen strip noemen maar ook geen echt prentenboek. Een knappe mix van beiden én hoogstaande literatuur voor alle leeftijden."