Thea Dubelaar
(auteur van Sjanetje, Liegbeest, Zand in je limonade, Mijn pappa is een prins, Het vuurspook, de reeks Dappere Chris, de reeks De held van Oer, De windvrouw, De nachtkinderen, Het onzichtbare meer, De wonderbril,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Verklikker, uitgeverij Zijdar Book

WEBSITE:
www.theadubelaar.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ja, heb wel strips gelezen, alhoewel niet zo heel veel. Ik word altijd verscheurd tussen de wens om de plaatjes te volgen en de wens om de tekst achter elkaar door te lezen. Kortom ik kom ogen te kort bij het lezen van een strip."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"De eerste strips waren Ollie B. Bommel, Pa Pinkelman, later natuurlijk de Kuifjes, Asterixen en af en toe Suske en Wiske en Donald Ducks natuurlijk. De laatste jaren lees ik af en toe een strip vanwege de prachtige tekeningen. In die albums val ik in de eerste plaats op de grafische kant."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Het laatste boek dat ik heb gelezen is het vorig jaar verschenen schitterende boek over een man die naar een nieuwe wereld vertrekt. De plaatsje lijken net oude foto's en er staat geen woord in. Ik ben de titel kwijt (zoiets als Het Vertrek of De Aankomst)."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Niet voor zover ik weet, maar wie zal het zeggen?"

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips zijn in ieder geval vaak kunst en als ze een goed verhaal vertellen zijn ze ook literatuur. Er is natuurlijk ook veel entertainment onder de strips."