Stefan Boonen
(auteur van 100 procent Lena, Achter het donker, De babysidder, De heks van Brigan, De koning van het ziekenhuis, De roof van de spinnen, De watercowboy, Een boef met een rokje, Een kus van het kriebelbeest, de reeks Elvis de Draak,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Vindeling van Wammerswald, uitgeverij Manteau

WEBSITE:
www.stefanboonen.be
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"JA. Al ben ik geen fervente striplezer."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete personage? In de tijd dat ik vaker strips las, had ik het nogal voor inspecteur Canardo. Maar misschien is mijn favoriet — vanuit een soort jeugdsentiment — dan toch maar Jommeke."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De laatste strip die ik las, is een soort graphic novel voor kinderen; Het Dagboek van een Loser van J. Kinney."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Onrechtstreeks wel. In de zin dat ik een reeks boeken heb rond een personage dat Elvis de Draak heet. De illustraties voor deze avontuurlijke en grappige verhalen worden gemaakt door Bart Schoofs. Zijn illustraties leunen (vanzelfsprekend) dicht aan tegen het stripachtige. Ook in het schrijven van deze boeken hou ik daar al rekening mee. Zowel naar inhoud als naar beelden toe. De Elvis de Draak-boeken zijn een soort van geschreven strips zeg maar. Daarnaast gebruik ik bekende stripfiguren (Jommeke, Suske en Wiske,...) wel vaak als referentiepunten als ik ga vertellen in bibliotheken en scholen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Ik denk dat strips strips zijn. Zoals boeken boeken zijn. Soms literair, soms entertainment, soms beiden."