Rob Baetens
(auteur van Johnny Shit, Verrassing op de Pinta, De Schat van Boudelo, Patrick V., De boeren krijg je zomaar niet klein, Erkan, Liefde in een fles, Een regenbui van tranen, Vuile Handen, Zwanger van een droom, Schuilen in regenbogen,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De papaver bloedt, uitgeverij Abimo

WEBSITE:
www.robbaetens.be
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Uiteraard! Strips zijn het begin van elke vorm van beschaving! Altamira, de piramides en de middelnederlandse geschriften staan er vol van! Strips kun je bezwaarlijk geen belangrijke plaats in de literatuur toedichten."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"De Kiekeboes kunnen me wel bekoren. Ik ben een onvervalste Fanny-fan! Als kind lazen we Billie Turf en uiteraard verslonden we de Jommekes en Sus en Wiskes! Naast vele andere klassiekers. De Kuifjes gingen erin als zoete koek!"

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"In de Urbanus-reeks zijn De Geverniste Vernepelingskes toch ook om je te bescheuren. "

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Onbewust en onvermijdelijk wel omdat je als auteur ook constant in beelden denkt en situaties voor je ziet. Mijn sympathieke Johnny Shit is een onvervalst stripfiguur."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Voor mij is er geen discussie: strips zijn in de twintigste eeuw, ook mede door flink wat Belgen, verheven tot een nobele kunstvorm. Literatuur dus. Kuifje, Asterix, Robbedoes kun je bezwaarlijk negeren of afdoen als lectuur."