Riny Boeijen
(auteur van Jongensblues, Hanna, is ut iite verrig?, Rijst gemorst, Rijstkorrels, Ochtend in Takengon, Groeten uit Bukittinggi,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Vakantieblues, uitgeverij U2pi BV

WEBSITE:
www.rinyboeijen.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"In mijn jeugd lag de Leesportefeuille met de stripbladen Kuifje en Donald Duck op de stamtafel van het dorpscafé van mijn vader. Favoriet waren de strips van Michel Vaillant en Kuifje. Behalve dat ik die bladen graag las, waren ze ook een mooie gelegenheid om af en toe stiekem een blik in De Lach te werpen. Ook een 'strip'-blad, maar dan van het andere soort."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Favoriete albums waren Kuifje in Amerika en Kuifje in Tibet. Pas later begreep ik dat de tekeningen van de steden, de gebouwen en de auto's waarheidsgetrouw waren, wat mijn bewondering voor de schepper Hergé alleen nog maar groter maakt."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Ik was — beter gezegd: ben — ook fan van Asterix. Het laatste stripboek dat ik heb gelezen is Asterix de Galliër. Veertig jaar na dato had ik plots de behoefte om een van mijn eerste stripboeken weer uit de kast te halen. De humor bleek onverwoestbaar."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Alles wat je leest, beïnvloedt je werk. Zo hoop ik dat de humor in mijn verhalen mag wedijveren met de humor in de verhalen van Asterix. Daarnaast zal mijn reislust en het schrijven daarover zeker zijn aangewakkerd door de avonturen van Kuifje."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Het zou beide kunnen zijn. Is literatuur niet ook een vorm van entertainment?"