Renate Dorrestein
(auteur van Buitenstaanders, Noorderzon, Korte metten,Ontaarde moeders, Verborgen gebreken, Want dit is mijn lichaam, Het duister dat ons scheidt, Mijn zoon heeft een seksleven, Laat me niet alleen, De leesclub, Pas goed op jezelf,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De stiefmoeder, uitgeverij Podium

WEBSITE:
www.renatedorrestein.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik heb altijd strips gelezen, dat hoort gewoon bij je algemene ontwikkeling. Je moet toch weten wie de Daltons zijn, waar Slagerij Van Kampen zich bevindt en waar de gevleugelde uitspraak 'een eenvoudige doch voedzame maaltijd' vandaan komt."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete strippersonage is Ansje Tweedehansje van Gerrie Hondius. Geweldig voor als je zelf een sukkelige dag hebt. Ansje wil alleen maar het goede doen, maar misbruik en onbegrip zijn altijd haar deel. Toch geeft ze nooit op, hoe erg het ook wordt."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De laatste 'strip' die ik heb gelezen was Van Istanbul naar Bagdad van Hanco Kolk, gebaseerd op de reportages van Arnon Grunberg. Kolk heeft een heel grappige manier gevonden om die losse verhalen aan elkaar te breien: hij laat Grunberg de hele tijd telefoneren met zijn moeder."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Als ik er even over nadenk, moeten strips mijn werk wel degelijk hebben beïnvloed. Het superieure gooi- en smijtwerk en de geweldige slapstick van Guust Flater, maar ook het ongebreidelde getier van kapitein Haddock hebben mij geleerd dat je af en toe best 'over the top' kunt gaan."

LEES VERDER >