Renate Breuer
(auteur van Sletten & Prinsessen, La Maitresse du Pirate - S(eks)/M(acht), Dag en Nacht - Hiernamaals,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
13., uitgeverij Linkeroever

WEBSITE:
www.wix.com/renatebreuer/renate
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Absoluut! Sowieso las ik vanaf het moment dat ik had leren lezen ongeveer ALLES wat er te lezen viel (zoals tijdens het ontbijt alle ingrediënten op alle verpakkingen die op tafel stonden, die van de hagelslag, confituur, ontbijtgranen,...), maar strips waren helemaal een feest omdat er iets te lezen én te kijken viel. En vaak ook iets te lachen..."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Hoewel ik verschillende strips las zoals Asterix en Obelix en Kuifje waren de strips van Suske en Wiske mijn favoriet. Grappig genoeg betekenden deze strips voor mij ook een eerste kennismaking met België en toen ik er zelf jaren later ging wonen, herkende ik de Antwerpse trams van die uit Suske en Wiske. Alsof ik zelf een strip was binnengewandeld. Lambik vond ik altijd erg grappig omdat hij zo chagrijnig uit de hoek kon komen terwijl hoe het eigenlijk allemaal wel goed bedoelde maar nadat ik als kind ooit een nachtmerrie over hem had, ben ik daar toch enkele maanden niet goed van geweest. Lambik was in die droom eerder boosaardig en dat strookte helemaal niet met mijn beeld van hem!
Tegenwoordig ben ik wel fan van De Zelfmoordkonijntjes die ik kende uit de Humo maar waar mijn tante mij niet lang geleden een boek van cadeau deed. Vooral de pagina middenin het boek, getiteld: pauze, vind ik geweldig. Allemaal konijntjes die vrolijk in het rond huppelen of relaxen op een handdoekje in het gras..."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Mmmmm, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen maar ik denk dat het Calvin en Hobbes moet zijn geweest toen ik bij mijn lief bleef slapen. Hij leest dat soms in bed omdat hij er rustig van wordt."

LEES VERDER >