Pol Van Den Driessche
(auteur van Volk, word staat. Zestig keer op bedevaart naar de IJzer, Manu Ruys, waarnemer in de stroomversnelling, Albert II, koning na Boudewijn, Koning en Onderkoning, Albert II. Tien jaar koning, Over leven in de Wetstraat. 25 jaar politiek journalist,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Mysterie in Laken, uitgeverij Van Halewyck

WEBSITE:
www.polvandendriessche.be
 


Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Die oude Nero's waren fantastisch natuurlijk. Marc Sleen stopte in zijn strip vaak politieke figuren of alludeerde op politieke toestanden en dat was heel grappig. Nero was een man van het volk maar hij ontmoette ook de groten der aarde, geweldig toch."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Ik herinner mij de titel niet meteen, het was een strip in de reeks Rooie Oortjes. Die vond ik tussen het stapeltje tijdschriften op het toilet bij een vriend... Zeer onderhoudend!"

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik denk het wel, vooral onbewust vermoed ik. Als je af en toe een strip leest, en ook televisie maakt, begin je toch wat filmisch te schrijven. Met beelden in je hoofd denk je toch meer aan het voorstellingsvermogen van de lezer."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Beide. De verhalen van Hugo Pratt, Jacques Tardi en Comès, dat is pure literatuur. Daarnaast heb je ook strips die gewoon bedoeld zijn als amusement. De Kampioenen, De Kiekeboes, Jommeke, dat is ontspanning en meer moet dat ook niet zijn. De twee soorten kunnen perfect naast elkaar bestaan. Bij boeken is dat toch ook zo."