Piet Baete
(auteur van Wacht maar tot ik wakker word, Poker, Dromen van de dood,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Verzwijg mij niet, uitgeverij Manteau

WEBSITE:
www.pietbaete.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Als kind heb ik stapels en stapels strips verslonden. Ik hield vooral van Kiekeboe en (op latere leeftijd) Asterix. In beide reeksen zat er heel wat humor die ik minder terugvond in Suske en Wiske, nochtans de favoriete strip van mijn moeder. Ik weet dat ik nog een paar verhalen van Asterix heb meegenomen in mijn handbagage toen ik studeerde in Los Angeles. Maar echt veel heb ik er daarna niet meer gelezen."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Onvermijdelijk. Ik voel me in de eerste plaats scenarioschrijver en pas op de tweede plaats een (thriller)auteur. Ik denk veel en graag in beelden en probeer ze zo goed mogelijk neer te schrijven voor de lezer of de regisseur."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips zijn films in boekvorm. Net als bij films heb je een onderscheid tussen puur entertainment en het wat zwaardere werk. Ik hou echter niet van dit onderscheid en heb het gevoel dat vooral de makers van pakweg 'art-house' en 'literatuur' dit per se willen blijven hanteren. Voor mij is een goeie komedie ook kunst. Zodra iets onderhoudend is, is het van waarde, welk genre je ook beoefent."