Noël Slangen
(auteur van Strategische communicatie, de modellen van C, Het gevecht om de taart, Communiceren in het New Normal,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Praten met reuzen, uitgeverij Lannoo

WEBSITE:
www.noelslangen.be
 

Hebt u ooit strips gelezen? Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik ben al sinds ik kind ben stripverslaafd. Onlangs heb ik een gedeelte van mijn strips weggedaan omdat ik ze niet allemaal gezet kreeg. Ik zat toen aan twintigduizend denk ik. Maar ik ben eerder een lezer dan een verzamelaar. Ik lees zeer breed, in diverse talen en ook secundaire literatuur over strips.Mijn favoriete serie is Nero van Marc Sleen. Ik heb wel wat moeite met de overdosis aan nostalgie in de stripwereld. Mensen staan zo weinig open voor nieuwe dingen en lijken wel eindeloos hun jeugd te willen herbeleven door zowel de muziek als de strips uit hun tienerjaren te willen herlezen. Terwijl er zoveel goede dingen verschijnen tegenwoordig. Ik hou erg veel van graphic novels (ben nu de nieuwe Craig Thompson aan het lezen), maar ook smallpress en Amerikaans (Batwoman van de new DC 52 is bijvoorbeeld de moeite)."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik citeer in mijn boeken net zo goed uit strips als uit film of literatuur. Voor mij zit daar geen verschil in. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik voor mijn werk meer uit klassieke literatuur haal dan uit strips."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Strips bieden beide, net zoals andere boeken beide bieden. Ik zie het verschil niet. Je hebt pulp in strips en in leesboeken. Net zoals je literatuur hebt of klassiekers in strips en in proza. Ik denk wel dat dat strips een groter risico lopen om verdrongen te worden door een wijzigende literatuur- en mediaconsumptie dan dat dit het geval is met proza."