Mirjam Mous
(auteur van Een bloot spook, Toontje Prins, Een vampier die geen bloed lust, Van Soapster tot Safarigirl, De zomer van Fay en Marscha, Boy 7, Nee!,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Vals Spel, uitgeverij Van Holkema & Warendorf

WEBSITE:
www.mirjammous.nl
 


Hebt u ooit strips gelezen?
"Ik heb als kind wel geprobeerd om strips te lezen, maar echt begrijpen deed ik ze nooit. Dat was mijn eigen schuld! Ik las alleen de teksten in de ballonnetjes en vergat naar de tekeningen te kijken. Mijn voorkeur ging uit naar boeken zonder afbeeldingen. Ik verzon de bijbehorende plaatjes liever zelf. Voordat u boos op me wordt: een van de hoofdpersonages in mijn jeugdboek Password (verschijnt januari 2012) is een stripfanaat. (Om het toch nog een beetje goed te maken.)"

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Korte strips met veel humor waardeer ik het meest. Bijvoorbeeld Suus en Sas."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Laatste stripalbum dat ik gelezen heb: Gleevers Dagboek."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Nee, daar heb ik te weinig strips voor gelezen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Je hebt literaire werken waarvan de ene lezer geniet, maar die een andere lezer slaapverwekkend vindt. Je hebt niet-literaire werken die de ene lezer te oppervlakkig vindt, terwijl een andere lezer er enorm van geniet. De vraag of het literatuur of entertainment is, doet er dus niet toe. Het gaat erom dat de lezer die strip (of dat boek) vindt die hem past als een jas."