Michel Follet
(auteur van Rozen of Distels voor Sandra, onverbloemde waarheden over het Vlaamse lied, Een Tapijt Vol Beweging, Oorlog In Het Hoofd, Oogcontact,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Roulez Roulez. Alle dagen kermis, uitgeverij Vrijdag

WEBSITE:
www.michelfollet.be
 

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Guust Flater vond ik altijd heel virtuoos getekend en de kunst om een goede gag of situatie te vertellen op één pagina vond/vind ik een uitdaging."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Geen flauw benul. Ik lees wel eens een strip in de Ardennen in een leeg moment (meestal de nieuwste Kiekeboe omdat de gezinnen waarmee ik op wandelvakantie daar in grossieren)."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Neen. Ik heb ontzettend respect voor goede tekenaars (ik teken zelf ook wel een beetje, niet goed, wel graag) en ontwerpers. Dat gaat heel breed, van Jan Bosschaert tot Anton Pieck. Ik was ook bevriend met Jef Nys en zijn realistische strips vind ik uitermate fraai. Ik ben wel eerder voor klassieke strips."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Ik ben niet geplaatst om daar veel over te vertellen. Naar mijn gevoel valt het perfect te combineren, getuige Dwaallicht en Kaas van Elsschot in stripvorm van Dick Matena: dat vond ik héél bijzonder en ook erg knap gedaan."