Martine Letterie
(auteur van Het schorriemorrie van De Pruk, Een valk voor Berend, Ridder in één slag, Broer in de fabriek, Stinky Bill heeft goudkoorts, Later word ik koningin, Het geheim van de roofridder, In de brugklas, Dief in de supermarkt, Keizer aan zee,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Verzet tegen de vijand, uitgeverij Leopold

WEBSITE:
www.martineletterie.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, vooral als kind. We hadden thuis een behoorlijke stripbibliotheek: de Kapitein Robs van mijn vader, alle Kuifje-albums, veel van die van Suske en Wiske, Asterix en Obelix, en Guust Flater. En we hadden natuurlijk een abonnement op de Donald Duck."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik ben vooral dol op Asterix-albums die door Goscinny geschreven zijn. Ze zijn fantastisch gedocumenteerd en geven op een geestige manier een goed beeld van de tijd."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"De Slag om Arnhem. September 1944. Een historisch beeldverhaal. Deel 1: De Brug. Geschreven en getekend door Hennie Vaessen. Het is net verschenen."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Als ik over de Romeinen schrijf, heb ik het boek van René van Royen en Sunnyva van der Vegt, Asterix en de Waarheid altijd bij de hand. Maar of er sprake is van beïnvloeding kan ik zelf moeilijk beoordelen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Dat is per strip verschillend."