Mark Borgions
(auteur van De nachtegaal, De wilde zwanen, De mestkever, De vlo en de professor, De reisgenoot, De mafste mooiste liedjes,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
De Bremer Stadsmuzikanten, uitgeverij Het Geluidshuis

WEBSITE:
heerlijkhoorspel.be
www.handmademonsters.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Als kind vooral. Later, rond mijn veertien-vijftien, heb ik er een beetje een afkeer van gekregen. Pas de laatste jaren heb ik er terug plezier in gekregen in strips."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Om een of andere reden genoten de strips van Dupuis mijn voorkeur, en dan vooral de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot. Ik had ook bundels van het weekblad Robbedoes, waar ik met plezier door bladerde. Ergens heb ik ook nog de volledige Wham!-reeks liggen. Ergens... Robbedoes vond ik fantastisch, hij had coole gadgets, en de slechteriken waren goed uitgewerkt. Ik vond de lijnvoering van Franquin ook heerlijk levendig."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Dat moet Watchmen zijn geweest, onder invloed van de verfilming."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Ik heb mijn Smurfenjaren wel gehad, ja. Later, als jonge gast las ik wekelijks NME. Daarin tekende onder andere Serge Clerc. In die tijd werd ik nogal beïnvloed door mensen van zijn slag. Dat waren wel geen strips, maar die illustraties spraken me enorm aan. Ze hadden iets heel grafisch."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Vaker dat tweede dan dat eerste, lijkt me. Al zijn er zeker die hoger ingeschat mogen worden."