Marjolijn Hof
(auteur van Als niemand kijkt, Moeder nummer nul, Oversteken, Assepoester, Een kleine kans, Stokstaartjes, Maks moet!, Bing wil slapen, Toeter, Het panterfeestje, De bloem van de buurt en de reeks Koe en Mus,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Mijn opa en ik en het varken Oma, uitgeverij Querido

WEBSITE:
www.marjolijnhof.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Ja, maar nooit erg fanatiek. We hadden een abonnement op Fix en Fox en later op Kuifje. Een paar keer liet mijn vader oude nummers inbinden. Per hele of halve jaargang. Dikke pillen werden dat. Ik herinner me dat ik ze tevoorschijn haalde als ik ziek was en in bed moest blijven. Natuurlijk ontbrak er altijd wel een nummer. Of een verhaal was nog niet afgerond aan het eind van het boek. De Avonturen van Alex en dan hield het halverwege op."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Ik hield van de Bessy-albums. Destijds verschenen die in tweekleurendruk: een pagina blauw gevolgd door een pagina bruin. Ik vond dat veel mooier en geheimzinniger dan ingekleurde stripverhalen. Later was het vooral de humor die me trok: Guust Flater en Asterix en Obelix. Kuifje."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Brecht Evens - Ergens Waar Je Niet Wil Zijn."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Niet bewust, maar uiteraard zijn er veel leeservaringen en indrukken uit mijn jeugd blijven hangen en dus ook beelden en zinnen uit stripverhalen."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Beide. Er zijn literaire strips en er is leesvoer."