Marcel van Driel
(auteur van de reeks Bino, Glimmers, Cowboy Roy, Een draak in Rotterdam, Subroza.nl, De Sprookjesspeurders, De Drie Sneeuwwitjes, Droomroosje, Straatwijs, Invasie!, Belle, Lorena, De Boekenbewaker,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Superhelden.nl, uitgeverij De Fontein

WEBSITE:
www.marcelvandriel.nl
www.superhelden.nl
 

Hebt u ooit strips gelezen?
"Daar moest ik toch wel even om lachen. Ik ben in het bezit van zo'n 15.000 comics en graphic novels, allemaal minimaal twee tot tientallen keren gelezen, dus: ja :-)"

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Mijn favoriete stripalbum is een stripalbumreeks en wel The Sandman van Neil Gaiman. Zowel de man als de graphic novels zijn een inspiratiebron voor mij als schrijver. Daarnaast ben ik een enorme fan van 'the usual suspects' Alan Moore, Frank Miller, Mark Millar, Grant Morrison, Will Eisner, Peter Milligan, Mike Carey, Warren Ellis, enzovoort. Mijn favoriete strippersonages zijn Morpheus (alias the Sandman) en Spider-Man."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Asterios Polyp van David Mazzuchelli."

Hebben strips ooit uw werk beïnvloed?
"Jazeker! Mijn laatste boek heet Superhelden.nl en gaat over kinderen die ontvoerd worden naar een eiland, waar ze worden opgeleid tot superhelden. En dit boek heeft zijn roots in The X-Men, maar ook in Global Frequency."

Zijn strips literatuur of entertainment?
"Hangt van de strips af. Vele comics zijn entertainment (niks mee mee), maar Watchmen, The Sandman, het literaire werk van Will Eisner, het eerder genoemde Asterios Polyp, Blankets, allemaal literatuur!"