Marc Legendre
(auteur van Screamteam, Pokkenpop, De Grengel, Pest, Coño, Vroeger is voorbij en ook van de stripreeksen/graphic novels Biebel, Cactus, Asem, De Familie Klipper, Kas, Reynaert de Vos, Sam, Waterland, Verder, Wachten op een Eiland, Misschien/Nooit/Ooit, Bang!,...)

 
  LAATST VERSCHENEN BOEK:
Zielsveel, uitgeverij Manteau

WEBSITE:
www.marclegendre.com
 

Hebt u ooit strips gelezen?

"Ik heb nooit anders geweten dan dat er stripbladen in huis kwamen. Van Donald Duck, Kuifje en Robbedoes over Pilote, Métal Hurlant, Mad naar Spetters, RAW, Fluide Glacial en (A Suivre) en toen ik op de redactie van het weekblad Kuifje zat, las ik daar met veel plezier de Tina. En van al onze helden kochten we natuurlijk de albums. We hebben nog steeds een goed gevulde stripbibliotheek die regelmatig wordt aangevuld."

Wat is uw favoriete stripalbum, -stripfragment of -personage en waarom?
"Misschien heb ik de beste herinneringen aan de helden van Greg. Vooral de periode toen hij hoofdredacteur was van het weekblad Kuifje en hij de ene succesreeks na de andere bedacht. Bernard Prince, Comanche, Bruno Brazil, Roze Bottel en Duifje Vleugelslag, etc... echte klassiekers. Waar vind je een equivalent van Barney Jordan? En naast Bernard Prince is Largo Winch toch een voddenvent? ;-) Mijn favoriete stripfragment? Wellicht de eerste dertien platen uit Un Été Indien (Indian Summer) van Pratt en Manara. In de openingsscène wordt geen woord gesproken maar tekenaar en scenarist bewegen zich op het toppunt van hun kunnen. Kippenvel en klamme handjes."

Wat is de laatste strip die u hebt gelezen?
"Vorige week kreeg ik eindelijk, na vier jaar, El Cadáver y el Sofá van de Mexicaan Tony Sandoval terug. En hoe gaat dat, je begint daar opnieuw in te bladeren en voor je het weet ben je dat boek aan het herlezen. Het is een heel intrigerende strip. Oogt kinderlijk en romantisch maar het wordt na een poosje pure horror. Het zit erg knap in mekaar. Weet niet of het vertaald is. Op dit moment ben ik bezig in Habibi van Craig Thompson maar die heb ik nog niet uit."

LEES VERDER >